Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mézeskalács mindenkinek!

Mr. Bio
Mézeskalács mindenkinek!
 
A karácsonyi készülődéshez kiváltképpen hozzátartozik a mézeskalács sütés. A kellemes illatok, az ínycsiklandó sütemények nemcsak eszméletlenül finomak, hanem szemet gyönyörködtetően szépek is lehetnek. Jól bevált recept, így csak ajánlani tudom!
 
KARÁCSONYI MÉZESKALÁCS KÉSZÍTÉSE

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 170 g porcukor
  • 25 g vaj
  • 200 g meleg méz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csapott evőkanál sütőpor
  • 1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája a kenéshez

A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük majd a tésztát addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ekkor betakarjuk és minimum 3 órára betesszük a hűtőben pihentetjük.

A pihenési idő letelte után a tésztát több részre vágjuk majd 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk. Lekenjük tetejüket a tojás sárgával és a 170-180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megsütjük, ne legyen túl barna.

MÉZESKALÁCS DÍSZÍTÉSE

A díszítéshez 1 tojás fehérjét 15 dkg porcukorral és kevés citromlével kemény habbá verjük. Habzsákba, vagy ennek hiányában egy zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán apró lyukat vágunk, majd karácsonyi motívumokat rajzolunk a sütikre. Végül megszórhatjuk cukorgyönggyel is.

Tipp:

A puha mézeskalács titka: tedd fémdobozba a süteményeket, majd középre helyezz egy pohár forró vizet, zárd le. Pár óra múlva az összes mézeskalács puha lesz!

Jó sütögetést mindenkinek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Karácsony