Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mázas és fahéjas csiga csakis édesszájúaknak!

Mázas és fahéjas csiga csakis édesszájúaknak!
 
Ha igazán édes és ellenállhatatlan édességgel akarod várni a vendégeid vagy csak meglepnéd magad akkor ez a recept neked szól! A krémes mascarpone, a rengeteg vaj és fahéj...
MÁZAS ÉS FAHÉJAS CSIGA
Hozzávalók a tésztához:
  • 375 g liszt
  • 250 ml langyos tej
  • 10 g szárított élesztő
  • 30 g cukor
  • 1 csipet só
  • 50 g vaj
  • 1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 125 g olvasztott vaj
  • 200 g barna cukor
  • 15 g őrölt fahéj
Hozzávalók a mázhoz:
  • 125 g mascarpone
  • 120 g olvasztott vaj
  • 125 g cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és egy nedves konyharuhával letakarva legalább 1 órán át kelesztjük meleg helyen. 
Amint kész, egy lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, lehetőleg téglalapot formázva a tésztából. 
A töltelékhez vajat olvasztunk és elkeverjük benne a barna cukrot és a fahéjat. 
Megkenjük a töltelékkel a tésztát és óvatosan feltekerjük.
Éles késsel kb. 2,5 centi vastag szeletekre vágjuk és az előzőleg alaposan kivajazott tepsiben tesszük a csigákat nem túl szorosan egymás mellé, hogy még legyen terük nőni sütés közben.
Letakarva még 30 percet hagyjuk kelni őket, majd 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25- 30 percre, míg arany barnára sül az édességünk. 
Amíg sülnek a csigák, a máz hozzávalóit habosra keverjük egy habverővel. 
Amint kisültek a csigák, rákenjük a mázat és hagyunk nekik egy kevés időt hogy igazán egymásba olvadjanak.
Tartalomhoz tartozó címkék: Karácsony